اخبار
منبع :

فلسفه در سالی که گذشت، با برگزاری بزرگداشت‌ها و همایش‌ها و همچنین انتشار کتاب‌هایی در این زمینه همراه بود.

به گزارش خبرنگار بخش حکمت و فلسفه‌ی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)‌، ‌یکی از وقایع امسال در زمینه‌ی فلسفه، مرگ ریچارد روتی - فیلسوف پراگماتیست آمریکایی - در هجدهم خرداد بود. او به شدت به جزمیت و اصول‌گرایی فلسفی می‌تاخت و معتقد بود به جای نظریه‌پردازی در زمینه‌ی دموکراسی، در عمل دموکرات باشیم. رورتی که در تابستان 83 به ایران آمده بود، مانند دریدا ذهنی داشت که گستره‌ی وسیعی از فلسفه تا ادبیات و تاریخ اندیشه را دربر می‌گرفت. البته او برخلاف دریدا به شیوه‌ای قابل فهم و بی‌تکلف می‌نوشت.

از همایش‌ها و بزرگداشت‌های مهم امسال هم به همایش «ابن خلدون و دنیای معاصر» در دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران و «اشراق در اندیشه‌ی مطهر» در مشهد که اردیبهشت‌ماه برگزار شدند، می‌توان اشاره کرد.

در این ماه همچنین از تندیس غلامحسین ابراهیمی دینانی - استاد فلسفه‌ی دانشگاه تهران - ساخته‌ی لیلا صابری پرده‌برداری شد.

دهمین همایش «بزرگداشت ملاصدرا» نیز به مناسبت اول خردادماه، روز بزرگداشت ملاصدرا، از سوی بنیاد حکمت اسلامی صدرا برگزار شد. در این مراسم، آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای، رضا داوری اردکانی، غلامرضا اعوانی، حمیدرضا ‌آیت‌اللهی، غلامحسین ابراهیمی دینانی، کریم مجتهدی و مصطفی محقق داماد حضور داشتند.

از سوی دیگر، در این ماه به مناسبت سیزدهمین سالروز درگذشت احمد فردید، مراسم بزرگداشتی برای او در خانه‌ی فلسفه‌ی تهران برپا شد.

تیرماه نیز مراسم نکوداشت غلامرضا اعوانی و بزرگداشت لویی ماسینیون - اسلام‌شناس فرانسوی - برگزار شد.

در آبان‌ماه و به مناسبت روز جهانی فلسفه، از محسن جهانگیری - استاد دانشگاه تهران - تقدیر شد.

آذرماه نیز دو بزرگداشت برای شیخ مفید و شیخ جعفر مجتهدی برگزار شدند و اسفندماه با برگزاری مراسم روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین توسی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی همراه بود.

همچنین در حوزه‌ی نشر از کتاب‌های «خواجه‌ نصیرالدین طوسی؛ فیلسوف گفت‌وگو» از غلامحسین ابراهیم دینانی، «هنر از دیدگاه ژیل دلوز» اثر ژان خالفا با ترجمه‌ی داوود طبایی، «حکمت متعالیه و تفکر فلسفی معاصر»‌ از رضا اکبریان، «دیالکتیک انضمامی‌بینی از کارل کوسیک» با ترجمه‌ی محمود عبادیان، «شهریار جدید» از آنتونیو گرامشی با ترجمه‌ی عطا نوریان، «آشنایی با فلسفه‌ی هنر» ترجمه و تألیف حسن بلخاری، «سکوت و معنا» از سروش دباغ، «هستی و زمان» از هایدگر با دو ترجمه از محمود نوالی و سیاوش جمادی و «فرهنگنامه‌ی تاریخی مفاهیم فلسفه» از یوآخیم ریترر با سرویراستاری محمدرضا بهشتی می‌توان نام برد.

از سوی دیگر، کتاب‌های «فلسفه‌ی اخلاق در تفکر غرب از دیگاه السدیر مک‌اینتایر» تألیف حمید شهریاری، «زمینه و زمانه‌ی پدیدارشناسی» (جستاری در زندگی و اندیشه‌ی هوسرل و هایدگر) تألیف سیاوش جمادی، «زیبایی‌شناسی و ذهنیت از کانت تا نیچه» ترجمه‌ی فریبرز مجیدی، «رسائل الشجره الهیه فی علوم الحقایق الربانیه» با تصحیح و مقدمه‌ی نجفقلی حبیبی و «‌صهبای خرد» (درباره‌ی خیام نیشابوری) با ترجمه‌ی مجدالدین کیوانی به عنوان کتاب سال فلسفه برگزیده شدند. 


طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی



جدیدترین اخبار

نام : *

پیغام : *

 
سیستم تعمیر و نگهداری بهبود - PM